Om Carina.

Carina utbildade sig 1987 till ambulanssjukvårdare och började arbeta i Stockholm.
1994 så startade hon Första Hjälpen Älta parallellt med sitt arbetet som ambulanssjukvårdare, vilket fortgick till 1999.
Under tio år 1999 -2009 arbetade Carina inom akutpsykiatrin på ett mobilt jourteam samtidigt som hon höll kurser i Hjärtlungräddning och Första-hjälpen.

2011-2013 arbetade Carina även med att leverera omsorg som underentreprenör till kommunen och företaget bytte i samband med detta till Första Hjälpen Carinas utbildning & omsorg.

Carina är nu åter i sjukvården och inom psykiatrin, mobila teamet 2013-2020 och arbetar nu inom psykiatrin och beroendeenheten.
Något som Carina brinner för är att alla människor är lika värda, gammal som ung och alla kan behöva en ny chans - man ska behandla alla som man vill bli behandlad själv och vi ska försöka vara goda medmänniskor och inte titta bort - att lära andra att försöka rädda liv är en oerhört viktig uppgift och det roligaste jobbet jag kan ha, säger Carina.

Referens från Stockholms Tingsrätt:
Carina är lugn, kunnig och inger stort förtroende. Efter en kurs med henne tror man faktiskt att man skulle kunna rädda liv om man hamnar i en situation då man måste tillämpa det hon lärt ut.

  • Undersköterska/mentalskötare sedan 1986.
  • Ambulanssjukvårdare sedan 1987 med mer än 10 års yrkeserfarenhet i Stockholm med omnejd.
  • HLR instruktör, vuxen/barn samt D-HLR sedan 1994.
  • Huvudinstruktör HLR sedan 1995.
  • Utbildad i krishantering/ sorg-bearbetning.

© Carinas förstahjälpen 2024